De minerale kracht van het zout uit de Dode Zee wordt al sinds mensenheugenis gebruikt om reumatische klachten te verzachten en de huid te verzorgen. Het zout uit de Dode Zee heeft een bijzonder positieve werking op de behandeling van huidziekten zoals psoriasis en neurodermitis.
Herkomst
Tussen de hoge bergen van Jordanië en Israël ligt de Dode Zee, een binnenzee zonder uitloop en tegelijk het laagste gelegen meer ter wereld. Het wordt gevoed door de Jordaan en is vooral bekend om zijn hoge zoutgehalte van 33%. Het zout dankt zijn doeltreffendheid aan zijn specifieke samenstelling. Naast natriumchloride bevat het namelijk ook een unieke hoge concentratie aan spoorelementen en mineralen.
Gebruik en werking van zout uit de Dode Zee?
Zout uit de Dode Zee is een weldaad voor het bewegingsapparaat en verlicht reumatische klachten, spierkrampen en rugpijn. Tegelijkertijd hebben de mineralen van de Dode Zee een helende werking op huidziekten. De stoffen die door de huid worden opgenomen hebben een huidregenererende, ontstekingsremmende en pijnstillende werking. Sinds de oudheid wordt zout uit de Dode Zee beschouwd als een bewezen remedie voor de behandeling van cellulitis, onzuivere huid en huidaandoeningen zoals psoriasis, neurodermitis of eczeem.
Maar uiteraard is het niet voor iedereen mogelijk om regelmatig naar de Dode Zee op vakantie te gaan. Maar goed dus dat de positieve effecten van het zout tegenwoordig in heel wat medische huidverzorgingsproducten worden gebruikt – in pure vorm in badzout bijvoorbeeld of als extra verzorgingscomponent in crèmes en lotions.